Системна співпраця з стейкхолдерами!

Системна співпраця з стейкхолдерами!

Чернігівський громадський комітет захисту прав людини вже понад 18 років проводить практику та стажування студентів завдяки співпраці з навчальними закладами.

Тому цього року вже розпочали знайомство студентів з діяльністю громадської організації завдяки співпраці з представниками Кафедри кримінального права та правосуддя Національного університету “Чернігівська політехніка”.

З студентами представниці громадської організації обговорили принципи роботи в громадській сфері в умовах гуманітарної кризи в Україні, адже важливою частиною є принцип конфіденційності та добровільності. Окрім того наголосили й на умовах надання безоплатної правничої допомоги, адже Covid-19 та повномасштабне вторгнення змусило частину роботи переносити в онлайн.

Окрім того юристки організації розповіли про профільні напрямки організації такі як протидія домашньому насильству та протидія торгівлі людьми, зокрема трохи і проговорили про відмінність кримінального правопорушення – домашнє насильство від інших, адже щоб довести факт злочину, кривдника мають неодноразово притягти до адміністративної відповідальності за вчинення домашнього насильства.

Обговорили й Правила безпечної міграції та легального працевлаштування, ризики проходження практики та працевлаштування як за кордоном, так і в середині країни, а також про ресурси, де можливо більше знайти інформації.Показали студентам й сайт stoptrafficking.org, де можна знайти багато цікавої інформації, ознайомитись зі статистикою постраждалих від торгівлі людьми, історіями постраждалих та квестом.

Під час зустрічі також домовились з представниками навчального закладу про можливість використання для студентів цих ресурсів під час вивчення дисциплін в університеті.

Студенти задавали питання про діяльність організації, цікавились напрямками діяльності та можливістю долучитись до життя громадської організації, а також домовились про можливість проходження практики набазі організації весною.

Петрик Олена

Коментарі закрито.