Вебінар «Перспективи отримання компенсації за зруйноване чи пошкоджене нерухоме майно»

Вебінар «Перспективи отримання компенсації за зруйноване чи пошкоджене нерухоме майно»

Члени кафедри взяли участь у вебінарі «Перспективи отримання компенсації за зруйноване чи пошкоджене нерухоме майно»

Субота з адвокатами Чернігівщини

💜

Під час вебінару “Перспективи отримання компенсації за зруйноване чи пошкоджене нерухоме майно” розглядали такі питання:

🟣

Чи достатньо врегульована дана сфера: аналіз чинної нормативно-правової бази, яка регулює питання підтвердження факту руйнації чи пошкодження; оцінки обсягу пошкоджень та ступеню руйнації, визначення обсягу компенсації та процедуру отримання компенсації за зруйноване чи пошкоджене майно.

🟣

Хто потенційно може отримати компенсацію: про суб’єктів.

🟣

Чи все майно підлягає оцінці та в майбутньому компенсації: про об’єкти.

🟣

Що маємо зробити вже зараз, щоб забезпечити в майбутньому потерпілу особу швидкого та ефективного захисту порушеного права власності: про системи збору інформації, фіксації та оцінки.

🟣

Про процедурні моменти фіксації збитків. Правила складення актів та звітів. Робота з доказовою базою. Чи можна підтвердити факт пошкодження після проведення відновлювальних робіт?

🟣

Про способи компенсації: грошовий переказ / житловий сертифікат / будматеріали / роботи з відновлення. Кому який спосіб буде доступним та за який ступень руйнації.

🟣

Про перспективи: огляд можливих механізмів відновлення порушеного права власності постраждалих осіб від збройної агресії рф.

Петрик Олена

Напишіть відгук