Підбито підсумки конкурсу наукових та творчих робіт серед студентів, які навчаються за спеціальністю «Право» на тему «Стандарти справедливого суду»

Підбито підсумки конкурсу наукових та творчих робіт серед студентів, які навчаються за спеціальністю «Право» на тему «Стандарти справедливого суду»

Конкурс проводився Чернігівським апеляційним судом спільно з Кафедрою кримінального права та правосуддя Національного університету «Чернігівська політехніка».

Переможцями стали:

1 місце – Скуміна Христина, ІІ курс;

2 місце – Тарасовець Катерина, ІV курс;

3 місце – Пічуріна Наталія – ІІ курс.У своїх наукових роботах майбутні юристи намагались визначити критерії справедливості у судовому процесі.З огляду на стрімкий розвиток технічного прогресу, запровадження штучного інтелекту у різних галузях, в т.ч. судочинстві, питання справедливості постає з нового, але не менш важливого боку.

Одна з конкурсанток написала у своїй роботі: «Суд, у якого в стандартах буде стояти перш за все людина, її інтереси, а точніше їх захист, захист її прав, можна назвати справедливим. Якщо задуматись над поняттям справедливості, то звичайними словами можна сказати, що це рівність. Вчинив певне правопорушення – чекай наслідків. Це стосується категорій добра та зла. Так само і справедливий суд, він має мати за один із стандартів представляти певні наслідки за вчинене протиправне діяння».

Сьогодні переможці отримали свої заслужені дипломи з рук голови суду Геннадія Салая. Як подарунок, дівчата мали годинну зустріч з суддею Чернігівського апеляційного суду Любов’ю Харечко за ранковою кавою. Зустріч видалася теплою та дружньою.

Петрик Олена

Напишіть відгук