Відкрите засідання кафедри кримінального права та правосуддя щодо обговорення проєкту освітньо-професійної програми «Кримінальна юстиція (Суд. Прокуратура. Адвокатура)»

Відкрите засідання кафедри кримінального права та правосуддя щодо обговорення проєкту освітньо-професійної програми «Кримінальна юстиція (Суд. Прокуратура. Адвокатура)»

В рамках Меморандуму про співробітництво між Національною асоціацією адвокатів України, Національним університетом «Чернігівська політехніка» та Радою адвокатів Чернігівської області, а також Меморандуму про співробітництво між Чернігівським апеляційним судом, територіальним управлінням Державної судової адміністрації України у Чернігівській області, Національним університетом «Чернігівська політехніка» та Чернігівським громадським комітетом захисту прав людини було проведено відкрите засідання кафедри кримінального права та правосуддя щодо обговорення проєкту освітньо-професійної програми «Кримінальна юстиція (Суд. Прокуратура. Адвокатура)», ступінь вищої освіти магістр

Проект ОПП магістри

та відповідності проєкту до стандарту вищої освіти за спеціальністю 081 «Право» для другого (магістерського) рівня вищої освіти, затвердженого наказом Міністерства освіти і науки України 17.07.2020 року № 1053.

На відкритому засіданні були присутні представника студентської ради юридичного факультету НУ «Чернігівська політехніка» (Юлія Штаба – заступник голови студентської ради юридичного факультету та Роман Мазко), а також представники стейкхолдерів ОПП «Кримінальна юстиція (Суд. Прокуратура. Адвокатура)» – керівник апарату Чернігівського апеляційного суду – Тетяна Кривонос, керівник Чернігівського громадського комітету захисту прав людини Наталія Кулікова, адвокатів Олексія Кінебаса, Сергія Слєпченка.

Так, обговорили компетентності майбутнього випускника-магістра, увага зосереджувалась на спеціальних (фахових компетентностях), серед яких здатність аналізувати та оцінювати вплив правової системи Європейського Союзу на правову систему України; здатність аналізувати та оцінювати вплив Конвенції про захист прав людини та основоположних свобод на розвиток правової системи в Україні, здатність застосовувати медіацію та інші правові інструменти альтернативного позасудового розгляду вирішення правових спорів.

Стейкхолдерами було окреслено власне бачення щодо обов’язкових та вибіркових дисциплін, яке сформувало чітке бачення регіонального аспекту в ОПП «Кримінальна юстиція (Суд. Прокуратура. Адвокатура)». Одночасно було обговорено зміст робочих програм з урахуванням не тільки теоретичної, а першочергово практичної підготовки здобувачів вищої освіти. Всі стейкхолдери запропонували власне бачення щодо методики викладання навчальних дисциплін та практичної підготовки студентів-магістрів.Науково-педагогічні працівники кафедри кримінального права та правосуддя висловлюють щирі слова вдячності за сприяння в розробленні ОПП, яка забезпечить підготовку конкурентоспроможного здобувача вищої освіти на ринку праці та надання якісної освіти здобувачам вищої освіти.

Петрик Олена

Напишіть відгук